INTERNATIONAL HST CHAMPIONSHIP  “EUROPE’S CUP 2010”


Pe parcursul saptamânii precedente, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava a gazduit Cupa Europei la telegrafie sala. Competitia organizata de Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Suceava în colaborare cu Primaria, Universitatea si Consiliul Judetean Suceava a adunat la start sportivi din 7 tari, Rusia, Belarus, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Polonia si România. Competitia a vut un nivel deosebit de ridicat, echipele nationale prezentându-se cu cei mai buni sportivi, ceea ce a dus la stabilirea a cinci noi recorduri mondiale, recorduri omologate de International Amateur Radio Unio (RAIU), reprezentata la concursul organizat de noi de presedintele comisiei de telegrafie pe regiune I (Europa, Africa), de Oliver Tabakovski din Macedonia.

 

Printre cei care s-au numarat care au doborât un record mondial în disciplina telegrafiei s-a numarat si românul Bodgan Buzoianu, în proba de Morse Runner. CSTA Suceava a avut 8 sportivi în lotul national al României la aceasta competitie. În paralel cu concursul „Cupa Europei” la telegrafie s-a desfasurat la Suceava si Campionatul National de telegrafie sala. CSTA Suceava s-a remarcat în aceasta competitie obtinând cinci medalii de aur, doua de argint si doua de bronz.

La Cupa Europei, sportivul de la CSTA Suceava, Alexandru Mancas a câstigat locul I în proba de Morse Runner si argint în proba de RUFZ , în timp ce Andrei Bidirliu s-a clasat pe locul al treilea la ambele categorii. Echipa României a intrat în posesia medaliei de bronz a Cupei Europei la Morse Runner si RUFZ, fiind dvansata de Belarus si Rusia. Nationala României care a realizat aceasta performantâ a avut în componenta patru sportivi suceveni, Alexandru Mancas, Andrei Bidirliu, Adelina Astefanei si Ionela Trofin.

"Rezultatele obtinute de sportivii de la CSTA Suceava nu au trecut neobservate, sase dintre sportivii nostri fiind selectionati în lotul national al României care vor participa la Campionatul European din Polonia”.

 
Adrian Zait - YO8OW
WWW.RadioclubSuceava.RO - Pagina radioclubului C.S.T.A. Suceava
Home | Despre noi | Sport | Tehnica | Serviciu public | Contact | Diverse

C.S.T.A. Suceava Radioclubul YO8KGA - C.S.T.A. Suceava