14 Februarie - O zi plina de evenimente pentru iubitorii undelor radio

 

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii, C.S.T.A. Suceava si Planetariul Universitatii Suceava au organizat o zi plina de evenimente pentru iubitorii undelor radio si celor pasionati de "Universul Vizibil si Invizibil" al astronomiei. Ziua a debutat la ora 9 cu examenul pentru obtinerea certificatului de radioamator. Peste 60 de persoane din judetele: Suceava, Galati, Vaslui, Botosani, Cluj, Covasna, Buzau, Neamt, Vrancea, Iasi si Bucuresti au sustinut examenul pentru obtinerea certificatului de radioamator.

La ora 12 , participantii la examen impreuna cu alti invitati au avut posibilitatea de a participa evenimentul lansarii a 27 de porumbei albi marcand astfel cei 27 de ani de activitate a planetariului din Suceava.

examen
 
momente din timpul examenului
terasa
img
27 de porumbei albi au marcat evenimentul
 

Dupa momentul aniversar, aproximativ 130 de persoane i-au putut urmari pe muzeografii Mariana Gavrilescu şi Emil Turcu care au prezentat galaxiile în Sala Planetariului si importanţa lui Galileo Galilei şi a tubului optic prin care acesta a privit spre cer acum 400 de ani. Cezar Lesanu - YO8TLC a facut demonstratii practice de observare a soarelui cu luneta si de ascultare a emisiei radio a soarelui cu radiotelescopul. Cei prezenti au participat la prezentarea " Radioastronomie si Radioamatorism", o interesanta prezentare despre implicarea radioamatorismului in inceputurile radioastronomiei.

Universul Vizibil si Invizibil
prezentare
YO8TLC
Prezentarea "Radioastronomie si Radioamatorisml"
Cezar Lesanu prezentind vizitatorilor

Ziua s-a incheiat cu adunarea generala a radioamatorilor suceveni.

La intilnirea radioamatorilor a participat din partea Federatiei Romane de Radioamatorism, secretarul general d-nul Vasile Ciobanita - YO3APG care a apreciat activitatea depusa de radioamatorii suceveni in anul 2008. D-nul Adrian Zait - YO8OW, antrenor al sectiei radio din C.S.T.A. Suceava a prezentat membrilor clubului planurile pentru anul competitional 2009. Cu prilejul discutiilor legate de imbunatatirea activitatii, radioamatorii suceveni au luat hotarirea infiintarii unei asociatii prin care sa poata fi accesate fonduri pentru finantarea programelor desfasurate de cei pasionati de radioamatorism..

YO8OW
 
Adrian Zait - YO8OW
GRUP
JPG
   
material alcatuit de Sebastian Hojbota - YO8SSH
Foto: Oana Zbangu si Sebastian Hojbota - YO8SSH
WWW.RadioclubSuceava.RO - Pagina radioclubului C.S.T.A. Suceava
Home | Despre noi | Sport | Tehnica | Serviciu public | Contact | Diverse

C.S.T.A. Suceava Radioclubul YO8KGA - C.S.T.A. Suceava