IARU 50 MHZ 2008 UN CONCURS DE COSMAR...

Am plecat de vineri de la club din Suceava cu ganduri mari si pline de speranta, dupa 7 ani de munca si participari successive la acest concurs a venit si editia 2008. Dupa ce am reusit sa pregatim echipamentul radio si o echipa numeroasa, am plecat la drum, un drum greu si plin de gropi, mai ales pe ultima portiune, un efort care pana la urma s-a dovedit a fi inutil. Ajunsi sus pe varful muntelui am inceput montarea echipamentului, a antenelor (un Quad cu 7 elemente si un Yagi 7 elemente), lucru destul de dificil pentru ca se intuneca. Seara reusisem sa instalam numai Quadul, restul ramanand sa instalam sambata dimineata.
Sambata ora 17 suntem pregatiti cu echipamentul instalat,incepe concursul, propagare buna, incep surprizele … perturbatii facute din zona Campulungului. La inceput s-a crezut ca e o gluma, schimbam frecventa de apel, un apel si incep perturbatiile. Imposibil de lucrat, incepem sa dam telefoane in incercarea de a opri pe cel sau cei ce faceau aceste perturbatii. Lucru inutil. Nu mai e nimic de facut. Incercam sa continuam in telegrafie, dar perturbatiile continua. Cam asa s-a desfasurat prima parte, pana la ora 23:30, cand inceteaza aceasta bataie de joc, dar nu inainte de a ne ura succes … Mai reusim sa facem cateva QSO-uri.
Duminica dimineata incepem devreme, dar dupa putin timp incep si perturbatiile, intoarcem antenele pe maxim de semnal: 59+60 dB din zona Campulung Moldovenesc Est. Dam telefoane, poate reusim sa-l convingem pe cel ce a pus la cale acesta batjocora, dar nici un efect. Vorbim cu alte statii sa ne monitorizeze emisiunea si sa ne confirme sau sa ne dea o mana de ajutor. Renuntam cu doua ore inainte de sfarsitul concursului. Cade propagarea si … inceteaza perturbatiile.
Pacat de efort, am instalat 2 antene, amplificator, calculatoare, corturi, piloni, antena, grup electrogen, statie radio … si multe altele. Dupa 7 ani de participari in acest concurs, perioada in care am capatat experienta, am reusit sa aducem o echipa din Romania pe primele locuri din Europa. In fiecare an am incercat sa imbunatatim cate ceva, am inceput cu antenele, QRO, anexe. Anul acesta a venit si momentul mult asteptat: am schimbat transceiverul cu unul mai performant de ultima generatie: un ICOM 756 PRO3, lucru care s-a facut cu mari eforturi. Ce folos cand se gaseste cate un coleg de-al nostru care isi manifesta frustrarile in asemenea momente si ne fac de ras, si nu in YO, ci in toata Europa, (si poate mai departe) si isi bate joc de munca, banii si timpul nostru!
Cred ca in momentul in care reusesti sa obtii rezultate bune in concursurile mari, incepi sa deranjezi, iar daca nu ai aprobare de la unii (se stiu ei care …) patesti ca in imaginile ce insotesc aceste cateva randuri. Pe aceasta cale le cerem scuze celor care au incercat sa ne contacteze, dar am avut urechile infundate de un “coleg “ de-al nostru. La aceasta activitate ne-am deplasat cu 5 autoturisme, am fost 16 radioamatori si viitori radioamatori (unii insotiti de sotii si copii), au fost prezenti si viitori radioamatori, la care, din pacate nu am avut ce sa le aratam … in afara de desfasurarea de forte. Am plecat cu un gust amar ...
Tinem sa multumim celor care au incercat sa ne ajute sa localizam pe cel ce nu si-a gasit inca locul in randul radioamatorilor adevarati. 
Ramane intrebarea ce va face FRR–ul, dar nu numai … Va lua cineva vreo masura din cei ce au parghiile legale sa o faca? … Asteptam raspunsuri ... si speram ca ele sa apara. Astfel alti hami sa nu mai pateasca ce am patit noi.

Adrian Zait - YO8SSX
Adrian Done - YO8AZQ
Gh. Simioniuc - YO8RDU
Dumitru Pintileasa - YO8SSO
Cezar Leseanu - YO8TLC
Ioana-Alis Simioniuc - YO8RQF
Radu Chisalita - YO8SXX
Stefan Mancas - YO8DOH
Alexandru Mancas - YO8TOH
Milan Crasi - YO8BDW
Doina Simioniuc - YO8TDU

Actualul material a fost postat pe www.yo8kga.org si a fost trimis catre www.radioamator.ro si www.hamradio.ro. Filmul este postat pe www.youtube.com.

WWW.RadioclubSuceava.RO - Pagina radioclubului C.S.T.A. Suceava
Home | Despre noi | Sport | Tehnica | Serviciu public | Contact | Diverse

C.S.T.A. Suceava Radioclubul YO8KGA - C.S.T.A. Suceava