Campionatele Nationale de UUS 16-17 august 2008

In dupa-amiaza zilei de 15 august 2008, o echipa formata din Ady - YO8AZQ, Cezar - YO8TLC, Ghita - YO8RDU, Andrei - YO8SSQ si Gabriela (proaspata detinatoare a certificatului de radioamator) s-a deplasat pe Masivul Rarau - KN27SK - pentru a participa la Campionatele Nationale de UUS.
Dupa discutii referitoare la planul de bataie si un somn bun in amplasamentul lui Ady, pe la orele prinzului zilei de 16 am pornit cu echipamentul catre locatia de concurs: Piatra a III-a.
Odata ajunsi am trecut la montarea echipamentului: antene HB9CV si Yagi 5 el, transceiver FT817ND si acumulator 17Ah, masa, scaun si cort.
Timpul trece repede si incepe concursul. Se lucreaza in SSB si CW iar QSO-urile se succed intr-un ritm acceptabil, mai ales ca puterea noatra este doar 5W - QRP.
S-au facut si incercari in FM cu handy, fara rezultate.
La sfirsitul celor doua etape ale competitiei in 2 metri sintem multumiti de numarul QSO-urilor efectuate si de experienta cistigata.
Stringem echipamentele si coborim la lumina lenternei. In seara asta avem si o eclipsa partiala de Luna care asteapta sa fie urmarita.
Duminica dimineata, dupa o binemeritata odihna, Ady si Cezar se hotarasc sa lucreze si in 432 MHz. De aceasta data, amplasamentul statiei este la o altitudine mult mai joasa, intre Cabana Pastorala si Stina Model, iar antena folosita este un Yagi pentru TV. In ciuda amplasamentului, sint efectuate citeva legaturi si in aceasta banda.
Spre seara aceleasi zile ne pornim catre casa. Pe intreaga perioada am avut parte de o vreme superba.

Andrei - YO8SSQ


Cezar - YO8TLC si sistemul de antene
 

Cezar - YO8TLC si Ady - YO8AZQ


Cabana Fundatiei de Speologie Suceava

Cezar si Gabriela dupa ascensiunea pe piatra a III-a


Montarea antenelor

Antenele HB9CV si Yagi 5

Amplasamentul de concurs

Transceiverul FT817ND

A doua zi la etapa de 432 Mhz


Pietrele doamnei din masivul Rarau


Apus de soare peste Giumalau

Pietrele doamnei
Imagini video
Foto Andrei - YO8SSQ
WWW.RadioclubSuceava.RO - Pagina radioclubului C.S.T.A. Suceava
Home | Despre noi | Sport | Tehnica | Serviciu public | Contact | Diverse

C.S.T.A. Suceava Radioclubul YO8KGA - C.S.T.A. Suceava