Campionatul International UUS

YO8BDW/p Milan Crasi Locul III CAT.A SOSB 144 Mhz
YO8TLC/p Lesanu Cezar Locul 16 CAT.B SOSB 432 Mhz

1-2 Iulie 2006 in portabil din KN27SK

La sfarsitul saptaminii trecute, cu toate ca vremea se anunta destul de capricioasa, impreuna cu Milan YO8BDW am hotarat sa facem o iesire la munte cu ocazia CI UUS YO. Cu cateva zile inainte ne-am apucat "pioniereste" de trecut in agenda echipamentele necesare. Am hotarat sa lucram regulamentar SOSB = 2 statii si antenele aferente : FT290 Sommerkamp + liniar GI7 (hm YO8SSX) + F9FT pentru banda de 2m si FT817ND + DJ9BV pentru banda de 70cm.

Sambata 1 Iulie dimineata ne-am imbarcat in aproape noua Dacia Logan in incercarea de a "sparge blocada" Raraului. Precipitatiile din ultimele zile au creat ceva indoieli privind starea drumurilor de acces spre punctul de lucru. Deplasarea a fost fara incidente, de remarcat ar fi doar ca in zona Campu Lung se fac lucrari de extindere a soselei si regularizare a cursurilor de apa, fapt care ne-a intarziat putin. Partea cu lucrarile este un lucru foarte bun de altfel daca ne gandim ca in zona au avut loc inundatii cu numai cateva zile inainte, inundatii care din nefericire s-au soldat si cu victime...

Pe la ora 11:30UTC am ajuns cu bine la buncarul de beton KN27SK, locatie utilizata deja de ani buni de ultrascurtistii de la YO8KGA. Pe o ploaie mocaneasca insotita de vant ne-am apucat de montat antenele, lucru destul de neplacut in conditiile date. La sfarsit antenele sunt bine merci pe pozitie iar noi suntem bine murati la picioare L. Face si asta parte din farmecul radioamatorismului din ciclul "cu statia pe varf de munte" (hi).

Crasi Milan - YO8BDW
Cezar Lesanu - YO8TLC

Pe nesimtite vine si ora 14UTC, incepe concursul, ploaia se inteteste iar antenele sunt undeva in ceata. Propagarea a fost buna toata seara pana tarziu, ultima legatura in banda de 2m fiind facuta pe la ora 1 noaptea, spre multumirea lui YO8BDW. Nu acelasi lucru pot spune despre mine si "prietenul" meu FT817, cu toata stradania cei 5w in banda de 70cm sau facut mai greu auziti. Am avut surpriza placuta sa aud in 2m cativa cunoscuti pe care ii chem si schimbam controale si 73's: Adrian YO5BFJ, Cristi YO3FFF, Relu YO8RNF (log control).
Dupa cateva ore de somn (noi si propagarea) vine si dimineata impreuna cu statiile din Rusia.
Dupa cum era de asteptat qso-urile au "curs" in 2m si cateva sau strecurat si in 70cm. Duminica am avut vreme buna iar drumurile dute-vino la antene au fost mai dese; dupa amiaza a disparut si ceata si odata cu ea a scazut si propagarea.

Cum toate au un sfarsit asa s-a intamplat si cu CI UUS YO 2006, si cu weekend-ulů Concluziile finale se vor trage la publicarea rezultatelor.

   

 
   
 

Ca sa revenim de unde am plecat FFD (fast forward): am impachetat, am facut cale intoarsa si am ajuns cu bine la Suceava unde ne-a asteptat Adi YO8AZQ care ne-a ajutat la descarcarea echipamentelor. Multumiri colegilor de la YO8KGA pentru sprijinul acordat.

La reauzire es 73's de Cezar YO8TLC

WWW.RadioclubSuceava.RO - Pagina radioclubului C.S.T.A. Suceava
Home | Despre noi | Sport | Tehnica | Serviciu public | Contact | Diverse

C.S.T.A. Suceava Radioclubul YO8KGA - C.S.T.A. Suceava